Begeleiding en ondersteuning KVO-Winkelgebieden

Begeleiding en ondersteuning KVO-Winkelgebieden

Begeleiding en ondersteuning KVO-WinkelgebiedenHet invoeren van een Keurmerk Veilig Ondernemen in winkelgebieden, heeft dat effect? En hoe vlieg je dat aan om succesvol te kunnen zijn? Hogeslag criminaliteitspreventie verzorgt de begeleiding en ondersteuning KVO-Winkelgebieden voor het project in uw straat of winkelgebied.  Door de ruime ervaring zorgt deze vorm van begeleiding voor betrokken ondernemers en andere partijen. Zelfs bij een eerder gestart project dat opnieuw leven ingeblazen dient te worden!
Hogeslag kan het project verzorgen van de eerste opstart tot de certificering, om welke ster dit ook gaat.

Het starten van een KVO-project gaat vaak moeizaam. Gemeente en politie willen vaak wel meedoen, maar zij willen draagvlak vanuit de ondernemers zien. Dat is vaak lastig, omdat ondernemers zelf al 60, 70 uur per week werken en alle zeilen moeten bijzetten om omzet te maken. Tijd vrijmaken om zo’n project te steunen is daardoor vaak lastig.

Toch is deelnemen aan een KVO makkelijk dan verwacht, maar moet je middelen inzetten die binding geven. Niets geeft meer binding dan een buurman die zijn collega waarschuwt voor een verdachte situatie. Zoiets kleins kan al een mooi uitgangspunt zijn om te starten en om langzaam maar zeker een collectief te smeden.

Hogeslag Criminaliteitspreventie heeft ervaring met het KVO in veel winkelgebieden. Van grote stedelijke centra tot de kleinere dorpen… en eigenlijk alles wat daar tussenin zit. Wij kunnen het volledige proces verzorgen, van het afnemen en verwerken van enquêtes tot het motiveren van ondernemers en van het opstellen van een maatwerk werkplan tot de uiteindelijke KVO-certificering.

Bent u geïnteresseerd in het KVO en wilt u een vrijblijvende afspraak? Neemt u dan gerust contact met ons op.